U Kikindi predstavljen IT karavan

Prezentacija o prednostima i opasnostima korišćenja novih tehnologija u okviru putovanja IT karavana, predstavljena je u Kikindi u Osnovnoj školi „Sveti Sava“. Učenike šestog i sedmog razreda o ovim temama upoznao je nastavnik Goran Stanojević.

Na trgu građanima Kikinde predstavljeni su programi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koji podstiču pravilnu upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju, poslovanju, komunikacijama.

U Kikindi predstavljen IT karavan

IT karavan, projekat koji se realizuje u okviru kampanje Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, za razvoj informacionog društva „Pametno&bezbedno – Smart&Safe“, do sada je obišao deset gradova u Srbiji: Novi Pazar, Leskovac, Vranje, Kruševac, Kraljevo, Jagodinu, Požarevac, Smederevo, Vršac i Zrenjanin, a predstoji mu prezentacija u Subotici, u sredu, 25. maja, i nakon toga u Sremskoj Mitrovici, Šapcu i Loznici.

IT karavan u prvom ciklusu realizuje se u 15 većih gradova sa procentualno najvećim brojem mlađeg stanovništva, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanijom Majkrosoft.