ИТ караван у Врању

Трећег дана путовања по градовима и школама Србије, ИТ караван је стигао у Врање. Презентацију о предностима и опасностима коришћења нових технологија и интернета, којој је присуствовало око 150 ученика старијих разреда Основне школе „Вук Караџић“, одржала је наставница Ана Живковић.

ИТ караван почео је 20. априла у Новом Пазару, а наредног дана представљен је у Лесковцу. Следећи град који ће обићи је Крушевац, где ће у уторак, 26. априла презентација бити одржана у Основној школи „Вук Караџић“. Први циклус ИТ каравана траје до 3. јуна 2016. године, а остали градови су: Краљево, Јагодина, Пожаревац, Смедерево, Вршац, Зрењанин, Кикинда, Суботица, Сремска Митровица, Шабац и Лозница.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација покренуло је овај пројекат едукације о корисној и безбедној употреби информационих технологија, који се у 15 градова Србије спроводи у оквиру иницијативе за развој информационог друштва под слоганом, „Паметно и безбедно – Smart and safe“.

У основним школама, ученицима старијих разреда приређују се интерактивне презентације о ризицима употребе интернета и друштвених мрежа, као и о могућностима употребе ИКТ-а за лакше и занимљивије учење. Аутори презентације су наставници Катарина Вељковић и Велимир Радловачки, а модератор свих програма је Осман Ахмед.

Пројекат ИТ караван реализује се у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и компанијом Мајкрософт.