IT karavan u Vranju

Trećeg dana putovanja po gradovima i školama Srbije, IT karavan je stigao u Vranje. Prezentaciju o prednostima i opasnostima korišćenja novih tehnologija i interneta, kojoj je prisustvovalo oko 150 učenika starijih razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“, održala je nastavnica Ana Živković.

IT karavan počeo je 20. aprila u Novom Pazaru, a narednog dana predstavljen je u Leskovcu. Sledeći grad koji će obići je Kruševac, gde će u utorak, 26. aprila prezentacija biti održana u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“. Prvi ciklus IT karavana traje do 3. juna 2016. godine, a ostali gradovi su: Kraljevo, Jagodina, Požarevac, Smederevo, Vršac, Zrenjanin, Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Šabac i Loznica.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pokrenulo je ovaj projekat edukacije o korisnoj i bezbednoj upotrebi informacionih tehnologija, koji se u 15 gradova Srbije sprovodi u okviru inicijative za razvoj informacionog društva pod sloganom, „Pametno i bezbedno – Smart and safe“.

U osnovnim školama, učenicima starijih razreda priređuju se interaktivne prezentacije o rizicima upotrebe interneta i društvenih mreža, kao i o mogućnostima upotrebe IKT-a za lakše i zanimljivije učenje. Autori prezentacije su nastavnici Katarina Veljković i Velimir Radlovački, a moderator svih programa je Osman Ahmed.

Projekat IT karavan realizuje se u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanijom Majkrosoft.