Љајић: Пуштена у рад четири нова предајника у Прибоју и Пријепољу

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да је пуштањем у рад четири нова предајника за пријем дигиталног сигнала на територијама општина Прибој и Пријепоље омогућен добар пријем локалних и регионалних телевизијских програма за још око пет хиљада грађана.

Он је појаснио да су данас на подручју Прибоја у рад пуштени предајници на брду Пољане и Кратово, као и репетитори у Гостуну и Сељашници који су у општини Пријепоље.

„За грађане је посебно важно што ће добити прилику да прате нових 14 локалних и регионалних ТВ канала. Посебно се то односи на 5.000 грађана који нису имали могућност за добар пријем локалних и регионаоних емитера са подручја општина Пријепоље и Прибој”, изјавио је Љајић након пуштања у рад предајника на брду Пољане.

Министар је рекао да ће отварање нових предајника бити настављено и у наредном периоду како би се достигао максимални ниво покривености дигиталним сигналом, а то је 98,5 одсто становника Србије.

„Сада је тај степен покривености 97,8 одсто. Међународни стандард је 95 одсто, дакле, ми смо отишли изнад тога и настојимо свуда где постоје минималне техничке могућности да поставимо додатне репетиторе како би грађани могли да примају дигитални сигнал”, прецизирао је министар.

Он је указао да ниједна земља у свету нема стопостотну покривеност дигиталним сигналом, те да ће се постављањем предајника на нових шест локација широм Србије, што је планирано у следећа два до три месеца, потићи степен покривености од 98,5 одсто становника, што је огроман успех.