Ljajić: Puštena u rad četiri nova predajnika u Priboju i Prijepolju

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je puštanjem u rad četiri nova predajnika za prijem digitalnog signala na teritorijama opština Priboj i Prijepolje omogućen dobar prijem lokalnih i regionalnih televizijskih programa za još oko pet hiljada građana.

On je pojasnio da su danas na području Priboja u rad pušteni predajnici na brdu Poljane i Kratovo, kao i repetitori u Gostunu i Seljašnici koji su u opštini Prijepolje.

„Za građane je posebno važno što će dobiti priliku da prate novih 14 lokalnih i regionalnih TV kanala. Posebno se to odnosi na 5.000 građana koji nisu imali mogućnost za dobar prijem lokalnih i regionaonih emitera sa područja opština Prijepolje i Priboj”, izjavio je Ljajić nakon puštanja u rad predajnika na brdu Poljane.

Ministar je rekao da će otvaranje novih predajnika biti nastavljeno i u narednom periodu kako bi se dostigao maksimalni nivo pokrivenosti digitalnim signalom, a to je 98,5 odsto stanovnika Srbije.

„Sada je taj stepen pokrivenosti 97,8 odsto. Međunarodni standard je 95 odsto, dakle, mi smo otišli iznad toga i nastojimo svuda gde postoje minimalne tehničke mogućnosti da postavimo dodatne repetitore kako bi građani mogli da primaju digitalni signal”, precizirao je ministar.

On je ukazao da nijedna zemlja u svetu nema stopostotnu pokrivenost digitalnim signalom, te da će se postavljanjem predajnika na novih šest lokacija širom Srbije, što je planirano u sledeća dva do tri meseca, potići stepen pokrivenosti od 98,5 odsto stanovnika, što je ogroman uspeh.