Унапређење сарадње у области туризма између Србије и Турске

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са амбасадором Турске у Србији Мехмедом Кемалом Бозајем, са којим је разговарао о даљем унапређењу економске сарадње две земље, посебно у области туризма.

Унапређење сарадње у области туризма између Србије и Турске

Потпредседник Владе Љајић истакао је том приликом да ће привлачење турских туриста бити један од приоритета у наступу Туристичке организације Србије према страним тржиштима, узимајући у обзир чињеницу да број долазака гостију из Турске у нашу земљу стално расте и да их је у прошлој години било за 40 одсто више него у 2014.

Амбасадор Бозај рекао је да ће Влада Турске подржати такав вид промотивне кампање и финансирати израду материјала, брошура и публикација о туристичким потенцијалима Србије на турском језику, који ће бити доступни грађанима широм те земље.

Бозај је такође најавио и спремност турских факултета из области туризма да на стручно усавршавање и специјализоване обуке примају хотелијере, угоститеље и туристичке раднике из наше земље. Наведене облике усавршавања такође би финансирала турска влада, а били би намењени побољшавању нивоа услуга које ће пружати туристичка привреда Србије.

Током састанка, амбасадор Бозај је пренео да у Турској постоји све веће интересовање инвеститора за изградњу хотелских и других угоститељских капацитета у Србији.