Unapređenje saradnje u oblasti turizma između Srbije i Turske

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmedom Kemalom Bozajem, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, posebno u oblasti turizma.

Unapređenje saradnje u oblasti turizma između Srbije i Turske

Potpredsednik Vlade Ljajić istakao je tom prilikom da će privlačenje turskih turista biti jedan od prioriteta u nastupu Turističke organizacije Srbije prema stranim tržištima, uzimajući u obzir činjenicu da broj dolazaka gostiju iz Turske u našu zemlju stalno raste i da ih je u prošloj godini bilo za 40 odsto više nego u 2014.

Ambasador Bozaj rekao je da će Vlada Turske podržati takav vid promotivne kampanje i finansirati izradu materijala, brošura i publikacija o turističkim potencijalima Srbije na turskom jeziku, koji će biti dostupni građanima širom te zemlje.

Bozaj je takođe najavio i spremnost turskih fakulteta iz oblasti turizma da na stručno usavršavanje i specijalizovane obuke primaju hotelijere, ugostitelje i turističke radnike iz naše zemlje. Navedene oblike usavršavanja takođe bi finansirala turska vlada, a bili bi namenjeni poboljšavanju nivoa usluga koje će pružati turistička privreda Srbije.

Tokom sastanka, ambasador Bozaj je preneo da u Turskoj postoji sve veće interesovanje investitora za izgradnju hotelskih i drugih ugostiteljskih kapaciteta u Srbiji.