Отворен Конгрес турских фармацеута у Београду

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и амбасадор Турске у Србији Мехмет Кемал Бозај отворили су данас у Београду Конгрес турских произвођача и дистрибутера лекова и козметике „Дани добрих прилика“ на коме ће производе представити 75 фармацеутских компанија и учествовати више од 2.500 представника апотекарских ланаца из те земље.

Скуп турских произвођача и дистрибутера лекова и козметике биће највећи до сада, при чему се први пут организује ван Турске, речено је на церемонији отварања у хотелу „Кроун плаза“

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је на отварању да ће та манифестација бити вишетруко значајна за односе Србије и Турске , као и за пословни свет и пословну сарадњу две земље.

„Овај конгрес је добра прилика за сусрете наших пословних људи у овој области са представницима те области из Турске и отвара перспективу да фармацеутска индустрија може да извози своје производе“, рекао је Љајић.

Он је навео да је реч о о највећој конгресној манифестацији у Србији ове године и да се годишње у Србији одржи таквих 50 скупова.

Љајић је изразио очекивање да ће ова година бити рекордна што се тиче економских односа Србије и Турске имајући у виду да извоз у ту земљу расте.

Љајић је учесницима конгреса пожелео успешну манифестацију и угодан боравак у Београду у нади да ће што већ број туриста из Турске посетити главни град Србије у наредном периоду.

Амбасадор Турске у Србији Мехмет Кемал Бозај указао је на чињеницу да велики број туриста из Србије посећује Турску и да је циљ и да што већи број грађана Турске посети Србију.

Он је рекао да је скуп „Дани добрих прилика“, које организује турска компанија „Хедеф алијанса“ добра прилика за ширење пословне сарадње.

„Дани добрих прилика“ трајаће до 15. августа у Београду, а Конгрес је важан не само за домаћу фармацеутску индустрију, већ и због чињенице да се ради о највећем догађају у области конгресног туризма ове године, речено је на церемонији отварања.