Otvoren Kongres turskih farmaceuta u Beogradu

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj otvorili su danas u Beogradu Kongres turskih proizvođača i distributera lekova i kozmetike „Dani dobrih prilika“ na kome će proizvode predstaviti 75 farmaceutskih kompanija i učestvovati više od 2.500 predstavnika apotekarskih lanaca iz te zemlje.

Skup turskih proizvođača i distributera lekova i kozmetike biće najveći do sada, pri čemu se prvi put organizuje van Turske, rečeno je na ceremoniji otvaranja u hotelu „Kroun plaza“

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je na otvaranju da će ta manifestacija biti višetruko značajna za odnose Srbije i Turske , kao i za poslovni svet i poslovnu saradnju dve zemlje.

„Ovaj kongres je dobra prilika za susrete naših poslovnih ljudi u ovoj oblasti sa predstavnicima te oblasti iz Turske i otvara perspektivu da farmaceutska industrija može da izvozi svoje proizvode“, rekao je Ljajić.

On je naveo da je reč o o najvećoj kongresnoj manifestaciji u Srbiji ove godine i da se godišnje u Srbiji održi takvih 50 skupova.

Ljajić je izrazio očekivanje da će ova godina biti rekordna što se tiče ekonomskih odnosa Srbije i Turske imajući u vidu da izvoz u tu zemlju raste.

Ljajić je učesnicima kongresa poželeo uspešnu manifestaciju i ugodan boravak u Beogradu u nadi da će što već broj turista iz Turske posetiti glavni grad Srbije u narednom periodu.

Ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj ukazao je na činjenicu da veliki broj turista iz Srbije posećuje Tursku i da je cilj i da što veći broj građana Turske poseti Srbiju.

On je rekao da je skup „Dani dobrih prilika“, koje organizuje turska kompanija „Hedef alijansa“ dobra prilika za širenje poslovne saradnje.

„Dani dobrih prilika“ trajaće do 15. avgusta u Beogradu, a Kongres je važan ne samo za domaću farmaceutsku industriju, već i zbog činjenice da se radi o najvećem događaju u oblasti kongresnog turizma ove godine, rečeno je na ceremoniji otvaranja.