Број руских туриста у Србији може бити удвостручен

Потпредседник Владе и министар, трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са генералним директором највећег руског туроператера „ТУИ Русија“ Алексејем Дроботом, са којим је разговарао о корацима које би требало предузети како би број долазака туриста из Русије у Србију био значајно повећан.

Потпредседник Владе Расим Љајић и генерални директор „ТУИ Русија“ Алексеј Дробот сагласили су се да постоји велики потенцијал да се број туриста из Русије, којих је прошле године у Србији било око 50.000, у наредном периоду удвостручи.

Алексеј Дробот је рекао да највеће интересовање код руских туриста постоји за Београд, Копаоник и Врњачку Бању. Он је додао да ће данас и сутра посетити поменуте дестинације и да ће их након повратка у Русију уврстити у туристичку понуду „ТУИ Русија“.

Дробот је на основу разговора са Љајићем и презентације српске туристичке понуде истакао да достизање броја од 100.000 руских туриста у Србији не би требало да представља велики проблем.

„ТУИ Русија“ је део једног од највећих светских туроператера „ТУИ група“. Поменути светски туроператер бележи више од 30 милиона корисника услуга, који путују на 180 светских дестинација, уз подршку 77.000 запослених у 130 држава.