Broj ruskih turista u Srbiji može biti udvostručen

Potpredsednik Vlade i ministar, trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa generalnim direktorom najvećeg ruskog turoperatera „TUI Rusija“ Aleksejem Drobotom, sa kojim je razgovarao o koracima koje bi trebalo preduzeti kako bi broj dolazaka turista iz Rusije u Srbiju bio značajno povećan.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i generalni direktor „TUI Rusija“ Aleksej Drobot saglasili su se da postoji veliki potencijal da se broj turista iz Rusije, kojih je prošle godine u Srbiji bilo oko 50.000, u narednom periodu udvostruči.

Aleksej Drobot je rekao da najveće interesovanje kod ruskih turista postoji za Beograd, Kopaonik i Vrnjačku Banju. On je dodao da će danas i sutra posetiti pomenute destinacije i da će ih nakon povratka u Rusiju uvrstiti u turističku ponudu „TUI Rusija“.

Drobot je na osnovu razgovora sa Ljajićem i prezentacije srpske turističke ponude istakao da dostizanje broja od 100.000 ruskih turista u Srbiji ne bi trebalo da predstavlja veliki problem.

„TUI Rusija“ je deo jednog od najvećih svetskih turoperatera „TUI grupa“. Pomenuti svetski turoperater beleži više od 30 miliona korisnika usluga, koji putuju na 180 svetskih destinacija, uz podršku 77.000 zaposlenih u 130 država.