Љајић са амбасадорима Ирана и Туниса о унапређењу сарадње

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић разговарао је данас у одвојеним сусретима са амбасадорима Ирана и Туниса, Мађидом Фахим Поуром и Мажидом Хамлаоуијем, о унапређивању укупних економских односа Србије и те две државе, пре свега у области пољопривреде, грађевинарства, туризма.

Саговорници су се сагласили да постоји велики простор за проширење обима робне размене Србије и тих држава, као и да су бројне економске области у којима је могуће унапредити сарадњу, саоштено је и из кабинета потпредседника Љајића.

Љајић је, како се наводи, посебно истакао пољопривреду и прехрамбену индустрију, с обзиром на квалитет понуде српских произвођача у тим гранама.

Потпредседник Владе Србије је указао да постоји потенцијал и за интензивирање сарадње у областима грађевинарства и инфраструктуре, узимајући у обзир добре референце које наша грађевинска предузећа имају на тржиштима Туниса и Ирана.

На састанцима Љајића са двојицом амбасадора разговарано је и о могућностима за побољшање сарадње у области туризма, наводи се у саопштењу.