Ljajić sa ambasadorima Irana i Tunisa o unapređenju saradnje

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas u odvojenim susretima sa ambasadorima Irana i Tunisa, Mađidom Fahim Pourom i Mažidom Hamlaouijem, o unapređivanju ukupnih ekonomskih odnosa Srbije i te dve države, pre svega u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, turizma.

Sagovornici su se saglasili da postoji veliki prostor za proširenje obima robne razmene Srbije i tih država, kao i da su brojne ekonomske oblasti u kojima je moguće unaprediti saradnju, saošteno je i iz kabineta potpredsednika Ljajića.

Ljajić je, kako se navodi, posebno istakao poljoprivredu i prehrambenu industriju, s obzirom na kvalitet ponude srpskih proizvođača u tim granama.

Potpredsednik Vlade Srbije je ukazao da postoji potencijal i za intenziviranje saradnje u oblastima građevinarstva i infrastrukture, uzimajući u obzir dobre reference koje naša građevinska preduzeća imaju na tržištima Tunisa i Irana.

Na sastancima Ljajića sa dvojicom ambasadora razgovarano je i o mogućnostima za poboljšanje saradnje u oblasti turizma, navodi se u saopštenju.