Отворена конференција и сајам „Нове технологије у образовању“

На свечаном отварању конференције „Нове технологије у образовању“ данас у Белекспоцентру присутнима су се међу високим званицама обратили Снежана Марковић државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Татјана Матић државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација и британски амбасадор у Србији, Денис Киф.

На конференцији и сајаму који траје 27. и 28. фебруара, посетиоци ће имати прилике да чују преко 50 предавања које су спремили експерти из Велике Британије и региона, али и наши наставници који представљају у свом раду примере добре праксе у употреби ИКТ у настави.

Циљ конференције је унапређивање квалитета образовања кроз подизање свести о значају употребе ИКТ у образовању, пружање могућности за стручно усавршавање и повезивање са потенцијалним партнерима из Србије и иностранства.

„Ресорно министарство за телекомуникације је као један од стратешких циљева поставило развој и улагање у образовање кроз примену савремених технологија и том циљу тежимо кроз пројекте и конкурсе које спроводимо.“, рекла је државна секретарка Татјана Матић.

Отворена конференција и сајам „Нове технологије у образовању“

Државна секретарка је истакла да је дигитална писменост данас услов како за даље школовање тако и за запослење у готово свим гранама и додала да сматра да је дигитална писменост данас део процеса целоживотног учења.

На тему стратешког, али и свакодневног приступа употреби ИКТ у школама и на факултетима говорили су учитељи, наставници и универзитетски професори из целе Србије и земаља у региону, а посебан сегмент програма конференције посвећен је и инклузивном образовању уз подршку нових технологија.

Конференцију коју организују British Council, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије, , Британска амбасада у Београду и Привредна комора Србије прати ће сајамски програм у оквиру кога ће практична решења у области ИКТ у образовању представити више од 40 компанија из Србије, зeмаља региона и Велике Британије.

Посетиоци сајма моћи ће да присуствују часу у дигиталној учионици, да виде како изгледају интернет уџбеници, зашто је процес учења делотворнији када је у учионици робот и како друштвене мреже могу да буду коришћене као дидактичко средство. Очекује се да ће овогодишњу конференцију посетити преко 2000 посетилаца.