Унапређење сарадње са Републиком Српском у области трговине и туризма

Потпредседник Владе Републике Србије Расим Љајић изјавио је после састанка са министром трговине и туризма Републике Српске Предрагом Глухаковићем да ће у наредна два месеца дефинисати приоритете будућег заједничког рада у области заштите потрошача и конкуренције, као и у области робних резерви.

На састанку који је одржан у Палати Србија у Београду разговарано је о начину како Србија и Република Српска могу да креирају заједнички туристички производ.

Унапређење сарадње са Републиком Српском у области трговине и туризма

„Ми ћемо након два месеца установити редовне састанке на којима ћемо разматрати шта се учинило по овим темама које смо дефинисали као важне и приоритетне за једно и друго министарство“, рекао је Љајић.

Он је подсетио да два министарства имају потписан протокол о сарадњи у области трговине, као и посебан споразум о сарадњи у области туризма, па је циљ данашњег састанка био да се размотри како учинити те споразуме оперативним и у једној и другој ообласти.

Он је истакао да су Србија и Република Српска и БиХ појединачно мала тржишта, и да стога морају да удруже капацитете са свим земљама региона, да би са једне стране привукли инвестиције, а са друге стране што већи број иностраних туриста.

„То јесте питање од велике важности и за једно и за друго министарство. Имамо шта да понудимо, али морамо да будемо што креативнији и оперативнији, и да постојеће ресурсе искористимо и у пракси“, закључио је Љајић.