Најбоље из Србије у Милану

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је за РТС да ће се Србија на светској изложби Експо, која ће се одржати у Милану, представити са привредним потенцијалима.

Поред тога што ће се дешавати на самом Експу, биће читав низ пратећих манифестација, које ће бити посвећене билатералним сусретима и економској сарадњи међу земљама и привредним субјектима земаља које учествују на тој изложби, додао је потпредседник Љајић.

Захваљујући италијанској влади, Србија неће плаћати закуп павиљона за изложбу, који иначе кошта 500.000 евра.
Све земље које се на Експу представљају у своју презентацију улажу огроман новац. Швајцарска ће, рецимо, потрошити 20 милиона евра. Србија има на располагању 800.000 евра.

„Ми ћемо тај мањак средстава и мањак простора, који тамо имамо, морати да надокнадимо вишком креативности, садржајима, богатством понуде, која ће бити интересантна посетиоцима како би било људима интересантно“, истакао је потпредседник Љајић.
Слоган под којим ће наступити Србија је „Окуси храну, осети живот“.

Најбоље из Србије биће представљено потенцијалним инвеститорима, туристима и бројним државницима.

Да представљање буде упечатљивије, требало би да помогну редитељи, уметници и спортисти који су познати том поднебљу.
Свака земља ће именовати амбасадора павиљона. Најозбиљнији кандидат за домаћина наше понуде, како сазнаје РТС, јесте фудбалер Дејан Станковић.

Представљање Србије у Милану помоћи ће ПКС, различита министарства, локалне и регионалне туристичке организације.
На највећој светској исложби Експо која ће трајати од првог маја до краја октобра очекује се више од 20 милиона посетилаца и већ је продато седам милиона улазница.