Najbolje iz Srbije u Milanu

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je za RTS da će se Srbija na svetskoj izložbi Ekspo, koja će se održati u Milanu, predstaviti sa privrednim potencijalima.

Pored toga što će se dešavati na samom Ekspu, biće čitav niz pratećih manifestacija, koje će biti posvećene bilateralnim susretima i ekonomskoj saradnji među zemljama i privrednim subjektima zemalja koje učestvuju na toj izložbi, dodao je potpredsednik Ljajić.

Zahvaljujući italijanskoj vladi, Srbija neće plaćati zakup paviljona za izložbu, koji inače košta 500.000 evra.
Sve zemlje koje se na Ekspu predstavljaju u svoju prezentaciju ulažu ogroman novac. Švajcarska će, recimo, potrošiti 20 miliona evra. Srbija ima na raspolaganju 800.000 evra.

„Mi ćemo taj manjak sredstava i manjak prostora, koji tamo imamo, morati da nadoknadimo viškom kreativnosti, sadržajima, bogatstvom ponude, koja će biti interesantna posetiocima kako bi bilo ljudima interesantno“, istakao je potpredsednik Ljajić.
Slogan pod kojim će nastupiti Srbija je „Okusi hranu, oseti život“.

Najbolje iz Srbije biće predstavljeno potencijalnim investitorima, turistima i brojnim državnicima.

Da predstavljanje bude upečatljivije, trebalo bi da pomognu reditelji, umetnici i sportisti koji su poznati tom podneblju.
Svaka zemlja će imenovati ambasadora paviljona. Najozbiljniji kandidat za domaćina naše ponude, kako saznaje RTS, jeste fudbaler Dejan Stanković.

Predstavljanje Srbije u Milanu pomoći će PKS, različita ministarstva, lokalne i regionalne turističke organizacije.
Na najvećoj svetskoj isložbi Ekspo koja će trajati od prvog maja do kraja oktobra očekuje se više od 20 miliona posetilaca i već je prodato sedam miliona ulaznica.