Додељени уговори добитницима на Jавном конкурсу за доделу средстава из програма у области развоја информационог друштва

Небојша Васиљевић, помоћник министра у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, данас у Палати Србија уручио је уговоре добитницима Јавног конкурса за доделу средстава из програма у области развоја информационог друштва.

У складу са Стратегијом развоја информационог друштва у Републици Србији до 2020. године, Министарство активно ради на програмима подршке, примене и промоције информационо-комуникационих технологија.

У циљу промоције информационог друштва и афирмације примене информационо-комуникационих технологија, Министарство је покренуло пројекат финансирања и суфинансирања предлога програма у оквиру пет предложених тема: Такмичења у областима рачунарства, математике и физике, Безбедност деце на интернету, Дигитализација културне баштине, Унапређење социјалне укључености особа са инвалидитетом применом информационо-комуникационих технологија и Организација летњих школа у области рачунарства и информатике.

На Јавни конкурс за доделу средстава из програма у области развоја информационог друштва 2014. године пријављено је 201, а Министарство трговине, туризма и телекомуникација подржало је 44 предлога програма.