Dodeljeni ugovori dobitnicima na Javnom konkursu za dodelu sredstava iz programa u oblasti razvoja informacionog društva

Nebojša Vasiljević, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, danas u Palati Srbija uručio je ugovore dobitnicima Javnog konkursa za dodelu sredstava iz programa u oblasti razvoja informacionog društva.

U skladu sa Strategijom razvoja informacionog društva u Republici Srbiji do 2020. godine, Ministarstvo aktivno radi na programima podrške, primene i promocije informaciono-komunikacionih tehnologija.

U cilju promocije informacionog društva i afirmacije primene informaciono-komunikacionih tehnologija, Ministarstvo je pokrenulo projekat finansiranja i sufinansiranja predloga programa u okviru pet predloženih tema: Takmičenja u oblastima računarstva, matematike i fizike, Bezbednost dece na internetu, Digitalizacija kulturne baštine, Unapređenje socijalne uključenosti osoba sa invaliditetom primenom informaciono-komunikacionih tehnologija i Organizacija letnjih škola u oblasti računarstva i informatike.

Na Javni konkurs za dodelu sredstava iz programa u oblasti razvoja informacionog društva 2014. godine prijavljeno je 201, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržalo je 44 predloga programa.