За обнову тврђаве Голубац 6,6 милиона евра из средстава ЕУ

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Лукреција Ђери изјавила је да буџетом за ову годину нису предвиђена средства за развој туризма, али ће развојних пројеката ипак бити, на шта указују недавно потписани уговори са Аустријском развојном агенцијом (АДА) о обнови тврђаве Голубац и изградњи система за водоснабдевање на Сребрном језеру.

Уговор о обнови тврђаве Голубац, вредан 6,6 милиона евра, потписан је 21. јула, а пројекат предвиђа потпуну реконструкцију голубачке тврђаве и финансира се из средстава ЕУ, рекла је Ђери за агенцију Танјуг.

Истог дана са АДА је потписан и Уговор о изградњи система за водоснабдевање на Сребрном језеру код Великог Градишта, вредан 4,4 милиона евра, који ће такође бити финансиран из фондова ЕУ.

Измештањем магистралног пута који пролази кроз тврђаву Голубац и изградњом потпуно нове инфраструктуре, тврђава ће постати атрактивна туристичка дестинација са угоститељским садржајима и простором за различите изложбене и музејске манифестације, навела је она.