Veliki potencijali za unapređenje ekonomskih odnosa sa Irakom

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ministrom građevinarstva i stanovanja Iraka Mohamedom Al-Deradžijem o potencijalima za unapređenje ukupnih ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Tema sastanka bile su i mogućnosti za povećanje učešća preduzeća iz Srbije na različitim infrastrukturnim projektima u Iraku.

Al-Deradži je istakao da su građevinske firme iz Srbije dobrodošle u obnovi i izgradnji Iraka, i dodao da je tokom posete Beogradu predstavnicima nadležnih institucija i potencijalnim partnerima predao dokumentaciju za učešće na tenderima koji su u toj zemlji raspisani za brojne infrastrukturne projekte.

On je rekao i da je Vlada Iraka spremna za realizaciju ideje o formiranju mešovitih srpsko-iračkih preduzeća, koja bi kroz olakšane procedure dolazila do poslova na tržištu te države.

Ministar građevinarstva i stanovanja Iraka je potvrdio spremnost i za svaku vrstu pomoći firmama iz Srbije koje nameravaju da posluju u toj zemlji u smislu otklanjanja administrativnih barijera i olakšavanja procesa registracije.