Uskoro aktivna „Infoklik“ telefonska linija

Još jedna u nizu tribina za učenike osnovnih škola u okviru inicijative „Klikni bezbedno“, održana je juče u sali bioskopa „Palas Šumadija“ na Banovom brdu. Domaćin tribine, opština Čukarica, prepoznala je značaj preventivne i edukativne uloge „Klikni bezbedno“ tribina, koje redovno organizuje Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Realizacijom inicijative Klikni bezbedno konkretizovane su brojne aktivnosti kojima se skrenula pažnja javnosti na negativne aspekte i rizike korišćenja interneta. Ujedno, pokrenuti su različiti vidovi edukacije o onlajn zaštiti dece, kao najranjivije grupe podložne različitim vidovima zloupotreba prilikom upotrebe interneta.

O tribinama i aktivnostima koje će u narednom periodu biti organizovane u sklopu ove inicijative građani će, od ponedeljka 22. aprila 2013. godine, moći detaljnije da se upoznaju i putem Infoklik“ telefonske linije.

Osim pružanja tih informacija, besplatna, anonimna i informativna linija „Infoklik“ namenjena je svim zainteresovanim građanima koji žele da se informišu o aktivnostima koje sprovodi Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, usmerenih ka razvoju i unapređenju informacionog društva u Srbiji. U date aktivosti ubrajaju se programi kao što su Digitalna škola i Klikni bezbedno, kao i budući konkursi u ovoj oblasti.