Унапређење односа Србије и Кине у области туризма

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са амбасадором Народне Републике Кине Лијем Манчангом, са којим је разговарао о унапређењу сарадње две земље у области туризма.

Амбасадор Ли Манчанг изразио је том приликом задовољство због чињенице да Србију посећује све више кинеских туриста, додајући да би отварање директне авионске линије између Србије и Кине додатно повећало туристички промет између две земље.

Потпредседник Владе Љајић рекао је да је Република Србија имала изузетно успешан наступ на Међународном сајму туризма у Шангају, где је 90 туроператера из Кине показало интересовање за довођење туриста у Србију, којима је, поред осталих програма, представљена рута „Путевима Валтера“. Ова рута повезује више градова у Србији и Босни и Херцеговини, значајних за живот и рад прослављеног глумца Велимира Бате Живојиновића.

Амбасадор Ли Манчанг је током састанка упутио званични позив министру Љајићу да Република Србија буде држава партнер на међународном привредно – трговинском сајму „Пут свиле“ у кинеској провинцији Шанси. Ли Манчанг је додао да ће НР Кина у потпуности покрити трошкове учешћа Србије на поменутом сајму, на коме учествују излагачи из целог света.