У домаћим угоститељским објектима резервисано више од 35 хиљада ноћења

Помоћница министра у Сектору туризма Рената Пинџо изјавила је да се за ваучере за субвенционисани одмор у Србији до сада пријавило око 6.300 грађана.

Помоћница министра је рекла да надлежни размишљају да, ако се за то стекну услови, сличну акцију организују и наредне године. Првобитни рок за пријављивање грађана је био 15. јул, али су надлежни схватили да је прекратак, па је продужен на 15. октобар.

До сада је у домаћим угоститељским објектима резервисано више од 35.000 ноћења и то углавном за септембар, октобар и новембар, рекла је Пинџо. „То је за нас веома важно, јер су то месеци када је слабија посета на нашим туристичким дестинацијама. Највећа потражња била је за бањама – Пролом, Луковском, Врњачком, Сокобањом и Бањом Ковиљачом, као и за планинама Таром, Копаоником, Златибором, Дивчибарама и Старом планином.

Овој акцији у највећем броју су се одазвали пензионери и они чине 70 одсто пријављених. Следе радници чија примања не прелазе 60.000 динара, потом незапослени, као и корисници туђе неге и помоћи“, навела је помоћница министра трговине.