У Бриселу завршница договора о телекомуникацијама

Потпредседник Владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас гостујући на телевизији Пинк да су преговори Београда и Приштине око телекомуникација завршени и да би сутра обе стране требало да се изјасне о предлогу за међународни позивни број за Косово.

Сутра је рок да се изјаснимо о последњем предлогу који је на столу. Покушаћемо данас у консултацијама и с Бриселом и с Приштином да нађемо неко решење, али нових разговора неће бити, казао је Љајић.

Он је објаснио да најављени састанак премијера Ивице Дачића и Хашима Тачија зависи од успеха техничког дијалога око телекомуникација и енергетике.

Ако се постигне договор о телекомуникацијама и енергетици, онда ће бити састанка два премијера 27. августа, ако не буде договора, неће бити ни састанка. Зато би било важно да дођемо до компромисног решења, рекао је Љајић.

Он је навео да увек има проблема с косовским преговарачима, који у Брисел долазе с новим условима и који на сваком новом састанку мењају претходне договоре.

Они користе ту прилику у којој се ми налазимо, то што је нама важно да отворимо преговоре са ЕУ у јануару. И мисле да ће затезањем тог канапа, нас приморати на попуштање. Ми знамо докле можемо да идемо, морамо да бранимо оно што је наше, истакао је Љајић.