Tribina o bezbednom korišćenju interneta u opštini Čukarica

U nastojanju da svoju decu zaštite od opasnosti i potencijalnih zloupotreba kojima mogu biti izložena na internetu, brojni roditelji imaju poteškoće kako ih naučiti da internet koriste na bezbedan način.

Sa ovim ciljem, 2009. godine je pokrenuta inicijativa Klikni bezbedno čijom su realizacijom konkretizovane brojne aktivnosti kojima se skrenula pažnja javnosti na sve negativne aspekte i rizike korišćenja interneta u Srbiji, uz pokretanje edukativnih programa o onlajn zaštiti dece, kao najranjivije grupe podložne različitim vidovima zloupotreba prilikom upotrebe interneta.

Inicijativu Klikni bezbedno podržala je i Gradska opština Čukarica, te će učenici viših razreda 16 čukaričkih osnovnih škola imati priliku da prisustvuju tribini o bezbednom korišćenju interneta u četvrtak, 18. aprila u 18.00 časova u sali bioskopa „Palas Šumadija“ na Banovom brdu.

Tribine za učenike i nastavike osnovnih škola u Srbiji, organizovane od strane Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, imaju pre svega  preventivnu i edukativnu ulogu u pogledu upotrebe interneta.