Стабилно пословање „Дијаманта“ и „Фрикома“

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар пољопривереде и заштите животне средине Бранислав Недимовић састали су се данас са директором „Дијаманта“ из Зрењанина Теом Вујчићем и директором „Фрикома“ из Београда Гојком Ђошићем, са којима су разговарали о свим аспектима пословања ових компанија на тржишту Србије.

Директори „Дијаманта“ и „Фрикома“, које су део концерна „Агрокор“, су том приликом истакли да је њихово пословање у Србији у потпуности стабилно. Вујчић и Ђошић су додали да се све обавезе према добављачима и кооперантима извшавају на време, као и да укупна потраживања обе компаније далеко премашују обавезе које имају.

Директор „Фрикома“ Гојко Ђошић је рекао и да је та компанија у потпуности извршила све финансијске обавезе пред предстојећу сетву и да нема дуговања према примарним пољопривредним произвођачима.

Компанија „Фриком“ запошљава 1.000 радника, док „Дијамант“ има 750 запослених и обе су, према тврдњама директора, од почетка ове године забележиле раст производње и продаје.