Srbija na mapi eko turizma

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Centra za istraživačke i razvojne projekte Eko Dev,  Evropske komisije i Telenor fondacije danas su u specijalnom rezervatu prirode Obedska bara promovisali projekat Eko tačke- Zeleno putovanje kroz Evropu i android aplikaciju koja omogućava rezervaciju i organizovanje eko tura.

EcoVirtour aplikacija je namenjena android telefonima i uređajima. Vodič se satoji od android aplikacije koja se besplatno preuzima skeniranjem QR koda sa web stranice: www.serbiaecotour.rs .

Aplikacija korisnike pozicionira putem GPS sistema tako što im nudi najbliže interesne oblasti, kao i mogućnost bližeg informisanja o istim.

O svakoj ponuđenoj lokaciji su dostupne informacije o prirodnim vrednostima, kulturnim i istorijskim znamenitostima, načinu života lokalnog stanovništva, turističkim atrakcijama koje su u skladu sa prirodom, smeštajnim kapacitetima, kao i mape područja.

Pored Obedske bare android aplikacija sadrži još šest eko tački u Srbiji:  park prirode i rezervat biosfere Golija, park prirode Stara planina i specijalne rezervate prirode: Bagremara, Koviljsko-petrovaradinski rit, Gornje podunavlje i Deliblatska peščara.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržava razvoj koncepta održivog turizma i kao partner na projektu Eko tačke – Zeleno putovanje kroz Evropu doprinosi unapređenju turizma kao privredne delatnosti, ali i promovisanju Srbije kao očuvane i ekološki održive turističke destinacije.