Matić: Svi srpski putnici u Turskoj su zbrinuti, u komunikaciji sam sa ministrom turizma Turske

Ministarka Matić saopštila je nove informacije koje se tiču srpskih turista u turskim letovalištima. Tokom proteklih dana u regiji Antalija, Marmaris, Mugla, Bodrum, Alanja, Ičmeler i Side zabeležen je oko 41 požar. Hotel Titanik i hotel Uzo su najbliže regiji požara, na svega oko 0.5 kilometara, te su gosti hotela evakuisani. Prema informacijama iz agencije 1A, srpski turisti koji su bili smešteni u 3,4 sobe u pomenutim hotelima prebačeni su u hotel Ksandru u blizini, ali već danas su se vratili u smeštaj.

Agencija Fibula broji oko 300 putnika u regiji Side, kojima je ponudila drugi smeštaj. Jedan broj putnika su prihvatili premeštaj, dok drugi nisu. Što se tiče regije Ičmeler, nema opasnosti od požara koji bi mogao da ugrozi hotele, a samim tim i turiste.

U Bodrumu i Marmarisu, prema informacijama agencije Odeon, 10 porodica je evakuisano, jer u hotelima nema vode i struje, s obzirom na to da su lokacijski blizu zone požara.

Ministarka Matić je istakla da je u kontaktu sa ministrom turizma Turske u slučaju da je potrebno dodatno angažovanje naših i turskih vlasti, kao i da su sve agencije u kontaktu sa turskim partnerima i putnicima obezbeđujući zamenski smeštaj u slučaju potrebe.