Sajam informacionih tehnologija IT 14 u galeriji „Progres“

Pomoćnik ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Nebojša Vasiljević, otvoriće danas u 12 časova u galeriji „Progres“ u Beogradu Sajam informacionih tehnologija IT 14. Sajam organizuju Udruženje telekomunikacionih sistema Srbije i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.


IT 14 dvodnevni sajam posvećen je popularizaciji i edukaciji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, a učesnici su vodeće IT kompanije i tehničko-tehnološki fakulteti zajedno sa studentima kao budućim stručnim kadrom.

Građani će imati priliku da se informišu o značaju, potencijalu i obrazovanju u oblasti jednog od najperspektivnijih sektora u zemlji i svetu. Sajam IT 14 usmerava pažnju javnosti na značaj razvoja informacionog društva u Srbiji, a posetioci će kroz komunikaciju sa IT ekspertima iz vodećih svetskih kompanija u oblasti, biti u mogućnosti da se susretnu sa novim znanjima i IT dostignućima. Sajam IT 14 samo je jedan od sigurnih koraka doprinosa stvaranju i razvijanju društva koje će IKT tehnologije koristiti za obrazovanje i poslovanje.

Sajam će za posetioce biti otvoren od 10 do 22 časova, a ulaz je besplatan.