Од данас ради регистар посредника за послове с некретнинама

Регистар предузетника и привредних друштава који се баве посредовањем у промету и закупу непокретности почео је данас са радом и доступан је на интернет страници Министарства трговине туризма и телекомуникација.

У регистру који је формиран и објављен у законском року, могу се добити информације о привредним субјектима из ове области и њиховим запосленим који имају положен стручни испит за посреднике у промету и закупу непокретности.

Од данас ради регистар посредника за послове с некретнинама

Председник испитне комисије за стицање лиценце посредника у промету и закупу непокретности Жељко Стојановић рекао је Тањугу да је до данас 1.141 кандидат положио стручни испит за посредника у промету и закупу непокретности и да очекује да их до краја овог месеца буде више од 1.200.

„Позивамо све предузетнике и привредна друштва из области промета и закупа непокретности да поднесу захтев за упис у регистар. Ми очекујемо да до краја маја сви посредници који испуњавају услове буду уписани у регистар“ додао је он.

Стојановић је објаснио и да се увођењем регистра обезбеђује виши степен правне сигурности за потрошаче и привреднике који користе услуге посредовања у промету и закупу непокретности, јача конкурентност у овој важној услужној делатности и битно смањује могућност нелегалног обављања послова посредовања.