Привредно-трговински центар Ирана у Београду за два месеца

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас, у одвојеним сусретима, са амбасадором Ирана Маџидом Фахим Поуром и амбасадором Републике Кореје Лијем Дохуном, са којима је разговарао о унапређењу укупних економских односа између Србије и поменутих земаља.

Амбасадор Маџид Фахим Поур обавестио је потпредседника Владе Расима Љајића да ће привредно – трговински центар Ирана у Београду бити отворен у наредна два месеца. Такав центар, нагласио је Фахим Поур биће седиште иранске привреде за цео регион Балкана и Југоисточне Европе.

Фахим Поур је такође пренео и заинтересованост појединих представника иранског финансијског сектора за куповину неке од наших банака, у циљу успостављања платног промета између две земље и лакшег пословања привредника из Ирана у Србији.

Амбасадор Републике Кореје Ли Дохун је током састанка са потпредседником Владе Расимом Љајићем истакао да ће крајем септембра Србију посетити више представника туристичких агенција из Кореје, како би се упознали са туристичким потенцијалима наше земље и касније их уврстили у своју понуду.

Ли Дохун и Љајић разговарали су и о могућностима закључења споразума о слободној трговини између две земље. Потпредседник Владе Србије рекао је да стручне службе Министарства трговине, туризма и телекомуникација разматрају ефекте које би такав споразум имао на постојећу робну размену две земље, као и да ће о томе известити надлежне у Сеулу.