Ministarstvo priprema sveobuhvatnu bazu podataka Sektora trgovine

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija pokrenuće postupak izrade sveobuhvatne baze podataka sektora trgovine, u cilju sagledavanja aktuelnog stanja i potencijala za dalji razvoj tržišta na teritoriji cele Srbije.

Do sada nije postojala celovita evidencija trgovinskih preduzeća u Republici Srbiji koja uključuje najbitnije aspekte njihovih poslovnih aktivnosti, pa je osnovna namera Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, izrada validne i ažurne informacione osnove, zahvaljujući kojoj će biti olakšano kreiranje politike u sektoru trgovine i stvaranje sistemskih uslova za predvidivost poslovanja svih aktera na tržištu.

​Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija je, s tim u skladu, pripremilo informativni upit, koji će u narednim danima biti upućen relevantnim trgovinskim subjektima u zemlji. Uzimajući u obzir činjenicu da Ministarstvo planiranom aktivnošću ne želi da dodatno optertećuje poslovanje trgovaca, projektovan je rok od 30 dana, u kome se očekuju odgovori na upit.