Poseta Nacionalne komisije za reforme i razvoj Narodne Republike Kine Republici Srbiji

Nacionalna komisija za reforme i razvoj Narodne Republike Kine zvanično će posetiti Republiku Srbiju u periodu od 26. do 28. septembra.

Delegaciju Narodne Republike Kine pored predstavnika državnog sektora, čine i predstavnici privrednog sektora, za koje će ovom prilikom biti organizovani susreti sa srpskim IKT privrednicima.

Delegaciju Republike Srbije čine predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Kancelarije za informacione tehnologija i e-upravu Vlade Srbije i Kabineta premijera Republike Srbije.

U okviru posete, u sredu 27. septembra, sa početkom u 10 časova, u Palati Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2, u sali Jugoslavija, biće održan skup pod nazivom „Informatički put svile za informacionu povezanost“.

Pozdravna obraćanja imaće šefovi delegacija obe strane – državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i zamenik generalnog direktora Sektora za industriju visoke tehnologije Nacionalne komisije za reforme i razvoj NR Kine, Vu Hao, kao i ambasador NR Kine u Republici Srbiji, Li Mančang.

Uvodni govor o digitalnoj ekonomiji Srbije održaće Jelena Jovanović, predstavnik Privredne komore Srbije.

Ovom prilikom biće potpisan Plan aktivnosti na sprovođenju Memoranduma o razumevanju i unapređenju razvoja Informatičkog puta svile za informacionu povezanost, koji su prošle godine u Beogradu potpisali ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i potpredsednik Vlade Srbije, Rasim Ljajić i predsednik Nacionalne komisije za reforme i razvoj Narodne Republike Kine Sju Šaoši.

Nakon otvaranja biće održan zvanični sastanak na kojem će državne delegacije razgovarati o inicijativi „Pojas i put“ i implementaciji Memoranduma o razumevanju i unapređenju razvoja Informatičkog puta svile za informacionu povezanost.
U B2B susretima učestvovaće predstavnici kineskih i srpskih kompanija IKT industrije.

Za državnike i privrednike NR Kine, u četvrtak, 28. septembra, sa početkom u 9.30, biće organizovana poseta Regionalnom poštansko-logističkom centru „Beograd“ Pošte Srbije, Ugrinovačka 210b, Beograd. Tom prilikom biće održana prezentacija centra.

U prilogu je agenda događaja.

Izjave za medije u sredu, 27. septembra, u Palati Srbija, biće organizovane od 9.30 do 10.00.

Novinarske akreditacije poslati najkasnije do utorka, 26. septembra do 14 časova na mejl stefan.cupurdija@mtt.gov.rs. Informacije na telefon 011 2020060.

Agenda
233.7 KB
29 Preuzimanja
Detaljnije...