Пинџо: Остварени добри резултати у туризму у 2015. години

Девизни прилив од туризма у овој години остварио је повећање од готово девет одсто, што је добар резултат, изјавила је данас помоћница министра трговине и туризма Рената Пинџо.

„Током ове године туризам је остварио добре резултате и током текуће године први пут је забележен раст домаћег туристичког промета, обзиром да је раст страног туристичког промета постао традиција коју ћемо верујем учинити да се настави и наредне и у годинама које долазе“, рекла је Пинџо у Туристичкој организацији Србије.

Она је подсетила да су ове године уведене неке значајне новине, између осталог измене Закона о туризму, потом подела туристичких ваучера, које су дале, како је казала, више него задовољавајуће резултате.

Она је казала да ће се од идуће године наставити са поделом ваучера грађанима, као и да су опредељена средства у износу од 640 милиона динара за реализацију инфраструктурних пројеката.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Србије Марија Лабовић рекла је да је циљ да се омогући да туристичка индустрија у годинама које долазе одоли сваком изазову.

Такође је казала да ће се идуће године наставити са промовисањем Србије као туристичке дестинације.