Отворен четврти сајам омладинског туризма „Youth Fair“

Потпредседник Владе и министар трговине и туризма и телекомуникација присуствовао је отварању четвртог регионалног сајма омладинског туризма „Youth fair“ у Новом Саду, граду који је ушао у најужи избор за титулу Омладинске престонице Европе 2018. године.

Љајић је казао да не зна да ли ће Нови Сад у конкуренцији још четири европска града у новембру месецу добити титулу омладинске престонице европе 2018. године, али да сигурно зна да ће у наредних десетак дана бити српска престоница туризма.

„Регионални сајам омладинског туризма је много важан и може много да допринесе промоцији туристичке понуде Србије, али и других земаља у региону“, рекао је Љајић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да ће овај град у наредних десет дана угостити десетине хиљада туриста из иностранства и на тај начин ће показати да с правом конкурише за ту ласкаву титулу.

Директор Еxит тима Душан Ковачевић је рекао да је EXIT фестивал окупио младе људе из целог региона који су неоптерећени мржњом и који желе да промовишу потенцијале овог региона. „Као резултат те жеље рођен је и „Youth fair“ са циљем да овај наш регион постане светски лидер у области омладинског туризма“, рекао је Ковачевић.