Otvoren četvrti sajam omladinskog turizma „Youth Fair“

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine i turizma i telekomunikacija prisustvovao je otvaranju četvrtog regionalnog sajma omladinskog turizma „Youth fair“ u Novom Sadu, gradu koji je ušao u najuži izbor za titulu Omladinske prestonice Evrope 2018. godine.

Ljajić je kazao da ne zna da li će Novi Sad u konkurenciji još četiri evropska grada u novembru mesecu dobiti titulu omladinske prestonice evrope 2018. godine, ali da sigurno zna da će u narednih desetak dana biti srpska prestonica turizma.

„Regionalni sajam omladinskog turizma je mnogo važan i može mnogo da doprinese promociji turističke ponude Srbije, ali i drugih zemalja u regionu“, rekao je Ljajić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će ovaj grad u narednih deset dana ugostiti desetine hiljada turista iz inostranstva i na taj način će pokazati da s pravom konkuriše za tu laskavu titulu.

Direktor Exit tima Dušan Kovačević je rekao da je EXIT festival okupio mlade ljude iz celog regiona koji su neopterećeni mržnjom i koji žele da promovišu potencijale ovog regiona. „Kao rezultat te želje rođen je i „Youth fair“ sa ciljem da ovaj naš region postane svetski lider u oblasti omladinskog turizma“, rekao je Kovačević.