Organizovana TAIEX obuka za sudije

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija uz stručnu i finasijsku podršku EU, organizovalo je dvodnevnu obuku za sudije Upravnog suda i predstavnike nezavisnih regulatornih tela RATEL i Komisije za zaštitu konkurencije.  Obuka je, takođe, organizovana u saradnji sa pravosudnom akademijom, kako je obuka prvenstveno namenjena sudijama Upravnog suda.

Ovaj seminar, finasiran iz sredstava EU u okviru TAIEX programa (Technical Assistance and Information Exchange Instrument), predstavlja nastavak obuke koja je organizovana prošle godine, a na temu  primene Zakona o elektronskim komunikacijama. Ukazana potreba sudija da se podrobnije upoznaju sa ovim zakonom bila je povod da organizuje nastavak obuke, ovog puta sa temom sudskih postupaka koji se vode povodom osporavanja rešenja RATEL-a o određivanju operatora sa značajnom tržišnom snagom, kako smo to prepoznali kao jednu od područja sa kojima su sudije najslabije upoznate.

Tržište telekomunikacija jedno je od najdinamičnijih, veoma brzo se uvode i implementiraju novi trendovi, stoga je vrlo korisno da se organizuju obuke ovakvog tipa u cilju sveobuhvatnog pouspešavanja regulative tržišta.

Agenda obuke
118.2 KB
850 Preuzimanja
Detaljnije...