Оглашавање мора бити усклађено са Законом о посредовању у промету и закупу непокретности

Тржишна инспекција ће од 1. новембра 2015. године вршити контроле ради утврђивања усаглашености пословања привредних субјеката који се баве трговином и закупом некретнина са Законом о посредовању у промету и закупу непокретности.

Законом је утврђено да је посредник дужан да приликом оглашавања у вези са прометом, односно закупом непокретности који су предмет посредовања, у средствима јавног информисања, у свом пословном простору или на другим местима где је дозвољено оглашавање у вези са прометом, односно закупом непокретности, поред података о свом пословном имену и броју под којим је уписан у Регистар посредника, огласи податке о цени, локацији, површини и структури непокретности.

То значи да подаци о пословном имену и броју регистра морају бити наведени код свих врста оглашавања, укључујући огласе у штампаним и електронским медијима, на билбордима, натписима који су постављени на вратима или у излозима непокретности, на фасадама зграда и сл. (не може да стоји само интернет адреса и број телефона). Термин “Регистарски број” дозвољено је навести у скраћеној форми. На пример: Банк некретнине, Београд Рег. бр. 115.

Саопштење МТТТ у вези са чланом 18  Закона
213.2 KB
2511 Преузимања
Детаљније...