Obaveštenje o izmeni Pravilnika o RiTT opremi

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija donelo je Pravilnik o radio opremi i telekomunikacionoj terminalnoj opremi („Službeni glasnik RS”, br. 67/11 i 11/12), na osnovu člana 6. stav 1. Zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti („Službeni glasnik RS”, br. 36/09) i člana 44. stav 1. Zakona o elektronskim komunikacijama („Službeni glasnik RS”, br. 44/10).

Pravilnik implementira Direktivu EU 1999/05 o radio opremi i telekomunikacionoj terminalnoj opremi i uvodi novi sistem ocenjivanja usaglašenosti za RiTT opremu u skladu sa evropskim regulatornim okvirom i praksom. Pravilinik je stupio na snagu 22. februara 2012. godine, a nova procedura u vezi sa uvozom i stavljanjem u promet RiTT opreme u primeni je od 1. juna 2012. godine.

Na okruglim stolovima vezanim za razvoj elektronskih komunikacija održanih u prethodnom periodu, veliki broj predstavnika privrede ukazao nam je na velike probleme sa kojima su se suočavali prilikom praktične primene Pravilnika. Uzimajući to u obzir, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija predložilo je pokretanje procedure izmene Pravilnika o RiTT opremi u cilju pojednostavljenja procedure uvoza RiTT opreme i pojašnjenja samog procesa ocenjivanja usaglašenosti.

Pozivamo predstavnike stručne i šire javnosti da nam komentare i sugestije vezane za izradu predloga izmena Pravilnika dostavljaju na e-mail adresu ritt@mtt.gov.rs .

Pravilnik o radio opremi i telekomunikacionoj terminalnoj opremi
834.4 KB
236 Preuzimanja
Detaljnije...