Novi ispitni rok za posrednike planiran je u februaru 2015.

Ministarstvo informiše sve zainteresovane kandidate da će prijavljivanje za sledeći ispitni rok za polaganje stručnog ispita za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti početi krajem januara ili početkom februaru 2015. godine.

Za polaganje ovog ispita mogu se prijaviti svi zainteresovani kandidati, uključujući kandidati koji nisu položili stručni ispit u ispitnom roku I/2014.

Svi kandidati uz prijavu podnose dokaz o uplati takse za polaganje stručnog ispita za posrednike od 14.000 dinara i administrativne takse u iznosu od 490 dinara.

Kandidati koji nisu položili stručni ispit u ispitnom roku
I/2014, uz novu prijavu i dokaze o uplati takse ne treba ponovo da prilažu dokaze koji se odnose na prebivalište i stepen stručne spreme.

Kandidati koji prvi put prijavljuju stručni ispit, uz prijavu prilazu dokaze iz člana 4. Pravilnika o stručnom ispitu za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti („Sl. glasnik RS“, broj 75/14). Formular prijave se može preuzeti sa zvanične Internet stranice Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija www.mtt.gov.rs (kliknuti na folder INFORMACIJA ZA POSREDNIKE, koja se nalazi na početnoj strani uz desnu ivicu stranice).

Obaveštenje o ispitnom roku za polaganje stručnog ispita shodno članu 3. Pravilnika sa svim detaljnim instrukcijama i rokom podnošenja prijava biće objavljeno krajem januara ili početkom februara 2015. godine, na zvaničnoj Internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija www.mtt.gov.rs .