Novaković: Potrošači poznaju prava i koriste prednosti e-trgovine

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vesna Novaković izjavila je da potrošači danas poznaju svoja prava i koriste prednosti, ne samo internet kupovine, već i svih mogućnosti koje elektronsko poslovanje i elektronska kupovina pružaju.

„Koliko je značajna ova tema govori nam i broj preduzetnika koji iz godine u godinu raste. E-poslovanje nije stvar budućnosti već sadašnjosti i toga moramo da budemo svesni ako želimo da budemo konkurentni na domaćem ili stranom tržištu“, naglasila je Novaković na otvaranju XVI međunarodne konferencije o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju na Paliću.

Ona je istakla da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i ove, kao i prethodnih godina, pruža podršku organizaciji ovakvog skupa kome prisustvuju brojne domaće i firme iz regiona, poslovni ljudi i IT stručnjaci iz oblasti elektronskog poslovanja i elektronske trgovine.

Novaković je dodala da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa Ministarstvom privrede realizuje projekat Razvoj elektronskog poslovanja koji finansira Evropska unija.

Projekat ima za cilj da malim i srednjim preduzećima približi koncept elektronske trgovine i digitalnih aplikacija koje se mogu koristiti da bi se unapredilo poslovanje.

U okviru aktivnosti projekta razvijena je i web platforma namenjena e-potrošačima (www.e-dukator.rs) sa ciljem edukacije i informisanja građana Srbije o njihovim pravima pri kupovini na internetu.

Konferencija E-trgovina traje od 20 -22. aprila 2016. i tradicionalno se održava na Paliću.