Matić: Nova pravila ponašanja u virtuelnom svetu

Državna sekretarka Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Tatjana Matić, prisustvovala je tribini „Klikni bezbedno“, namenjenoj edukaciji dece radi bezbednog korišćenja interneta, organizovanoj u osnovnoj školi „Radoje Domanović“ na Novom Beogradu.

Sajber kultura je postavila nova pravila ponašanja, a upravo kroz ovu inicijativu cilj Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija je da nauče decu tim novim pravilima.

Inicijativa „Klikni bezbedno“, koju Ministarstvo spoljne unutrašnje trgovine i telekomunikacija sprovodi radi podizanja svesti dece o opasnostima koje vrebaju na internetu, je jedna od značajnih aktivnosti ministarstva, istakla je Tatjana Matić.

Državna sekretarka je izrazila zadovoljstvo za izuzetno interesovanje   učenika o bezbednom korišćenju interneta, koje su pokazali kroz vođenje diskusije i komunikaciju sa  predstavnicima Ministarstva.

Tribina „Klikni bezbedno“, održava se u osnovnim školama širom zemlje i namenjena je kako edukaciji dece tako i edukaciji roditelja i nastavnika na ovu temu.