Љајић: За одмор у Србији подељено скоро 14.000 ваучера

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас у Нишу да је од почетка године подељено скоро 14.000 ваучера за одмор у Србије.

Према његовим речима, 65 одсто ваучера преузели су пензионери, а најтраженије дестинације за одмор су Пролом и Луковска бања, Бања Ковиљача, Копаоник и Златибор.

„Надам се да ћемо до краја године поделити свих 46.000 ваучера, колико их је предвиђено за ову годину“, казао је Љајић који је у нишкој хали „Чаир“ присуствовао отварању 17. Међународног сајма туризма и активног одмора.

Љајић је рекао да је од почетка године подељено само шест ваучера за одмор у Нишкој Бањи што је занемарљив број у односу на друге туристичке дестинације.

„Тешко да можемо да имамо озбиљнији развој туризма у нишком крају без оживљавања Нишке Бање. Најава изградње аква парка представља оптимистичан сигнал да би ова бања могла да врати стари сјај“, истакао је Љајић.

Он је рекао да је Министарство трговине, туризма и телекомуниција више него задовољно резултатима у сектору туризма у прва два месеца ове године.

„Имамо раст броја домаћих туриста за 14 одсто, раст броја страних туриста за 22 одсто, а број ноћења порастао је за 22 одсто. У односу на прва два месеца прошле године девизни прилив је већи за девет одсто“, казао је Љајић.

Уколико не буде неких непредвиђених околности, подвукао је Љајић, ове године можемо очекивати рекордан туристички промет.