Љајић: Очекујемо рекордну сезону на Златибору

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да захваљујући новим садржајима до краја године можемо да очекујемо рекордну сезону на Златибору с обзиром да је у прва четири месеца број туриста на овој планини порастао 30 одсто.

„Прва четири месеца ове године су охрабрујућа с обзиром да и на Златибору имамо повећан број туриста за 30 одсто, број ноћења је порастао за 31 одсто, и са овим новим садржајима верујем да до краја године, и у зимској сезони, можемо да очекујемо рекордну туристичку годину када говоримо и о броју туриста и о приходима на овој планини“, изјавио је Љајић на Торнику приликом званичног отварања летње сезоне на Златибору.


Том приликом министар је свечано отворио и нови забавни „Авантура“ парк који се простире на површини од хиљаду квадратних метара, а чију је изградњу Министарство у целости финансирало са око пет милиона динара.

„Са задовољством реализујемо пројекат заједно са Скијалиштима Србије који има за циљ да Златибор заиста постане целогодишња туристичка дестинација и верујем да са оваквим садржајима и са оваквом туристичком понудом можемо то у релативно кратком времену и да остваримо“, поручио је министар.

Министар је објаснио да је изградња „Авантура“ парка само део ширег пројекта који је Министарство финансирало у износу од 12,5 милиона динара, а који укључује и изградњу „зип лајна“ који треба да буде завршен до 1. октобра ове године.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација, како је подсетио, такође реализује и друге пројекте са Туристичком организацијом Ужица и Чајетине.

Љајић: Очекујемо рекордну сезону на Златибору

Он је рекао да је Министарство издвојило 20 милиона динара за изградњу Културног центра на Златибору и 13 милиона динара за изградњу затвореног базена у Дечијем одмаралишту Голија.

Он је додао да смо помогли и реализацију пројеката Града Ужица и радове на меморијалном комплексу на Кадињачи.
„Све то заједно ће овај део, Западну Србију и овај регион учинити туристички атрактивнијим него што је то био до сада“, истакао је министар.

Љајић је подвукао да држава чини све што може да побољша пре свега туристичку инфраструктуру и додао да „остаје онај други део посла, да радимо више на туристичкој промоцији и афирмацији свих туристичких потенцијала које Западна Србија и Златибор имају“.

„Верујем да ћемо до краја године све ове пројекте које сам набројао успети да реализујемо, а спремни смо да са Скијалиштима разговарамо и о другим пројектима како бисмо их на време реализовали“, закључио је министар.