Љајић: Не смемо дозволити неуспех у продаји Телекома

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да се Телеком неће продавати по сваку цену уколико се за њега не добије очекивана понуда, и нагласио да се не сме дозволити нови неуспешан поступак продаје као 2011. године.

„Ми знамо испод које вредности нећемо продавати Телеком и верујемо да ту цену можемо добити у овом поступку“, рекао је Љајић новинарима након отварања конгреса турских произвођача и дистрибутера лекова и козметике „Дани добрих прилика“.

Он је нагласио да Телеком не сме да доживи судбину из 2011. године када је поступак продаје пропао, јер уместо да се тада улаже у инвестиције, развој и нове технологије, бавили смо се продајом и процес је био неуспешан.

На питање која је то очекивана понуда испод које се неће ићи и колико има заинтересованих за куповину Телекома, он је рекао да има више заинтересованих и инвестиционих фондова и телекомуникационих компанија али да о детаљима не може да се говори јер је приватизациони саветник указао да се не говори ни о заинтересованим купцима нити о процени вредности Телекома јер то може да утиче на процес.

Лајић је рекао да постоје врло јасни критеријуми и услови за све понуђаче и да ће Радна група и Комисија Владе Србије у наредних 14 дана анализирати све приспеле необавезујуће понуде од којих треба да се издвоје квалификоване понуде.

После тога они који су заинтересовани и испуњавају све прописане услове имаће прилику да остваре увид у сва документа, пословање и уговоре Телекома, па након тога и да предложе конкретну понуду за преузимање Телекома, казао је Љајић.

Он је додао да када добијемо све обавезујуће понуде од заинтересованих, Влада Србије ће донети коначну одлуку о продаји.

Љајић је казао да се продаје један од најзначајњих ресурса у земљи.