Љајић на 49. Сајму туризма: Нећемо дозволити да туризам буде као фудбал

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас у Новом Саду да неће дозволити да туризам „доживи судбину српског фудбала“, односно да се само говори о потенцијалима, а не и о добрим резултатима.

„Када говоримо о фудбалу, сви кажу да имамо најбоље таленте, али да резултата нема, а ја не бих волео да наш туризам доживи судбину какву је доживео фудбал. Верујем да ћемо ми наше потенцијале знати да искористимо“, казао је Љајић на отварању 49. Сајма туризма.


Министар је навео да Нови Сад и Суботица привуку 40 одсто туриста који долазе у Војводину, и најавио да ће Министарство, заједно с Покрајинским секретаријатом за туризам и с локалним самоуправама, учинити све да ти потенцијали буду искоришћени.

„Успех меримо тиме колико ћемо повећати туристички промет и понуду, колико страних туриста ћемо привући, а из године у годину ти резултати су нам бољи“, казао је он.

Истакао је да Сајам туризма у Новом Саду из године у годину поставља нове стандарде у организацији, а ове године га прати далеко боља атмосфера и посећеност него претходних.

„Све то указује да овај Сајам постаје врло значајна туристичка манифестација, која превазилази оквире Новог Сада и Војводине. Озбиљно се приближава, али требаће му још времена, нашем београдском сајму који је постао респектабилни међународни догађај у овом делу Европе“, казао је Љајић.

Овогодишњи, 49. Сајам туризма у Новом Саду почео је данас и траје до 1. октобра, а окупио је излагаче из земље и региона.

Првог дана Сајма одржава се Туристички форум Балканске алијансе хотелских асоцијација (БАХА) у сарадњи с Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, Новосадским сајмом и Амбасадом Црне Горе у Републици Србији.