Љајић и Манчанг о унапређењу сарадње Србије и Кине у области ИКТ

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са амбасадором Народне Републике Кине у Србији Лијем Манчангом, са којим је разговарао о унапређењу сарадње две земље у области телекомуникација и информационо – комуникационих технологија.

Љајић и Ли Манчанг сагласили су се да би наредни корак у учвршћивању сарадње у поменутим областима требало да буде потписивање међудржавног Споразума о информатичком путу свиле између Србије и Кине.

Потпредседник Владе Љајић истакао је да је текст споразума већ усаглашен између представника Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије и Националне комисије за реформе и развој НР Кине, као и да ће документ бити потписан током предстојеће посете кинеског председника Си Ђинпинга нашој земљи.

Споразум о информатичком путу свиле између Републике Србије и Народне Републике Кине предвиђа сарадњу две земље у областима електронске трговине, развоја широкопојасног интернета, сателитских услуга и нових привредних грана базираних на информационо – комуникационим технологијама.