Љајић: Акција поделе ваучера успешно завршена, наставак следеће године

Акција поделе ваучера грађанима за одмор у Србији је у потпуности успела и закључно са петком опредељено је свих 46.000 ваучера, колико је предвиђено буџетом за ову годину, рекао је Танјугу потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Љајић је додао да ће, с обзиром на велико интересовање грађана и угоститеља из целе земље, акција поделе ваучера за коришћење одмора у Србији, бити реализована и наредне године.

Љајић: Акција поделе ваучера успешно завршена, наставак следеће године

Према министровим речима, најтраженије дестинације за одмор уз ваучер су Пролом Бања, Златибор и Бања Ковиљача, а следе Луковска Бања, Сокобања, Врњачка Бања, Горња Трепча и Сијаринска Бања.

„Када су у питању градови из којих је највише људи показало интересовање за ваучере, ту је на првом месту Београд, а следе Нови Сад, Панчево, Ниш и Крагујевац“, рекао је Љајић.

Он је навео и да су по категоријама становништва, најзаинтересованији били пензионери, који чине 56 одсто од свих грађана који су се пријавили за ваучере, а следе запослени са 34 одсто и незапослени са око 9 одсто.