Летовање уз ваучере код 230 угоститеља

Потпредседник Владе и министар трговине, туризам и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да се до сада јавило 230 угоститеља и хотелијера за пружање услуга смештаја у оквиру кампање „Моја Србија“ и рекао да ће грађани већ од понедељка моћи да се одлуче за једну од туристичких дестинација које су у понуди.

„Примамо и данас пријаве које стижу поштом, тако да је извесно да ће тај број бити и већи“, рекао је он у изјави Танјугу и додао да је 230 понуда мимо свих очекивања.

Летовање уз ваучере код 230 угоститеља

Љајић је прецизирао да су од тога 124 пријаве правних лица, тачније хотела, мотела, апартмана, затим да се 83 пријаве односе на физичка лица, тј. оне који издају куће, собе, сеоска туристичка домаћинства, а 23 случаја реч је специјалним болницама за рехабилитацију, односно бањским лечилиштима.

„Задовољена је целокупна структура коју имамо у туристичкој понуди Србије“, рекао је он.

Највише пријава је, како је навео, стигло из Врњачке бање, затим Златибора, Сокобање, Копаоника, Старе планине и Аранђеловца.

У овим туристичким објектима грађани ће моћи да за летовање користе ваучер вредан 5.000 динара којим Влада Србије подстиче домаћи туризам.